Sticker P jepun jadi trend kereta malaysia

by sazali yusof | 5:57 PM in |

Share


Sticker yang pernah menjadi trend popular di Malysia

Salam seantero malaysia...
Kali ini saya ada benda yang menarik yang nak dikongsikan dengan you all smua... anda mesti pernah nampak gambar diaatas kan?? Anda sendiri mungkin ada menampal sticker ini di kereta masing-masing.. Nak  tau tak apa maksud lambang tu?? 

Sebelum ini ada juga yang saya dengar yang sticker ini adalah lambang persatuan gengster... hohoho... macam lawak la pulak.. sebenarnya kalau u all smua nak tau lambang tersebu adalah lambang lesen P di jepun.. Saya sendiri juga mempunyai satu sticker ini.. Thank to member baik ku saudara Olee yang hadiahkan benda ni sebagai ole-ole semasa beliau berada di akiabara..


Inilah sticker original yang saya dapat tu

Pada awalnya saya sendiri tidak percaya bahawa sticker ini adalah sticker P di jepun... tetapi setelah my friend from tokyo datang melancong ke Malaysia dia rasa hairan ketika dia ternampak banyak kereta malaysia menampal sticker ini dikereta... dan pada masa itu jugalah saya tahu yang sticker ini adalah betul-betul Sticker P di jepun....

Macam kelakar pulakkan... lambang yang dulunya pernah menjadi trend oleh pemilik-pemilik kenderaan di Malaysia khususnya kereta kancil sebenarnya adalah Sticker P di jepun.. hohohoho...

Apa-apa pun P jepun pun P jepun lah... asalkan benda tu nampak menarik kita pakai sajelah kan... bukan kena saman pun dengan JPJ... Tetapi... jangan pulak ada yang gantikan Sticker P malaysia yang warna merah tu dengan Sticker P jepun ini ye... kang xpasal-pasal kena saman pulak...

Tetapi saya amat tak boleh terima ada orang cakap sticker ini adalah lambang kumpulan gangster hohoho... kalaulah ada kumpulan yang guna lambang ini sebagai trademark untuk kumpulan gengster korang tu... bawak-bawak lah... sedar ye... yang sebenarnya lambang itu adalah Stiker P di jepun.. Atau anda nak bagi tau yang abda memang belum dapat lesen penuh..

Okaylah.. ini je yang dapat dikongsikan kali ini... kalau saya ada benda-benda menarik lagi.. kita kongsi sama-sama ye... Salam seabtero malaysia... Peace...!!!!  






11 comments:

  1. Aus on December 23, 2009 at 6:59 PM

    hye..
    haha..
    yke sticker P jepun..
    keke..
    ade gk org aggp dlu ia sbg satu sticker kmpln..

    haha..2la..nk tubuhkangeng xpkai otak..kan da tepakai sticker P jepun..
    haha..

    layan la bace !!

    orait !!!

     
  2. profnotetree on December 23, 2009 at 7:43 PM

    yes bro...
    dulu gua ingat pon macm tu jgk..
    tapi member gua memang budak jepun datang sini dia terkejut tengok budak malaysia pakai sticker tu...

    haha... budak2 na kup je yang buat sticker tu sticker kumpulan..
    tnakz broo...

     
  3. Didi Nadhirah on December 24, 2009 at 1:51 PM

    pernah tgk sticker ni dalam kartun shin chan

     
  4. profnotetree on December 24, 2009 at 4:49 PM

    haha... sincan pun ada lesen ekh..

     
  5. Best Of Me 321 on December 25, 2009 at 4:33 PM

    sticker P Malaysia dorang bukan main malu nk letak, jepun punya jugak nak letak

     
  6. profnotetree on December 26, 2009 at 4:53 AM

    tahu..takpa.aku nak letak sticker bomb..ok tak..baru macho..hahah

     
  7. Syima Syaz on December 28, 2009 at 11:11 PM

    byk la brg dari luar yg org melaysia tak tau ape fungsi n lekat2 kat kereta.bayk sgt.....!!
    Malu!

     
  8. profnotetree on December 29, 2009 at 4:08 AM

    ha tu lah dia.. main pakai jew..
    kalau nak tau yang warna oren dan bentuk macm air menitik tu lagu r.. untuk.. warga emas... hik3...

     
  9. profnotetree on December 29, 2009 at 4:08 AM

    ha tu lah dia.. main pakai jew..
    kalau nak tau yang warna oren dan bentuk macm air menitik tu lagu r.. untuk.. warga emas... hik3...

     
  10. ––––•(-•.cik.•-)•–––– on January 1, 2010 at 2:02 PM

    ha ha ha.
    tu menunjukkan sticker P mesia ni xmenarek..
    so kene la usulkan kat JPJ supaya wat sticker yg cantek sket..
    (:

     
  11. profnotetree on January 1, 2010 at 2:23 PM

    haah kan.. betul jugak ckap cik tu..
    kalau sticker p malaysia wat cantek2.. masti xda masalah ornag tak tampal sticker P kan... hehehe...

     
Bookmark and Share

Followers


ShoutMix chat widget
Creative Commons License