Ikalan mengajak orang sembahyang

by profnotetree | 8:30 PM in |

Share


Kawan kawan... jom solat dulu... kejap lagi leh sambung chating..!!!


Entry pada kali ini saya nak buat amal sikit... sekali-sekala buat amal.. kongsi.dengan anda semua.. lagipun dah nak detik-detik tahun baru ni.. apa salahnya buat pahala tpenutup tahun 2009... entry ini adalah berkenaan sebuah iklan yang mengajak orang ramai pergi sembahyang.. 

Mungkin agak janggal bunyinya.. semasa saya meng explore laman web youtube saya terjumpa sebuah iklan yang bagus nih... tidak pernah terpikir dek akal ada iklan macmni ada orang buat.... kalau kita tonton.pada awlnya macam iklan game.. tapi tidak disangka iklan ni nak ajak korang semua ingat kat tuhan.. kalau tidak percaya... meh..meh... kita tengok sama-sama kat bawah ni.. ye..



Iklan ini agak unik dan mungkin berkesan.. kalaulah kerajaan malaysia ada fikir benda-benda macamni.. mesti masjid-masjid ada kebarangkalian untuk penuh kan...Kebiasaanya iklan-iklan yang ditayangkan di malaysia hanya berkisarkan entertaiment dan kurang memaparkan iklan-iklan yang berkonsepkan awareness.. kalau ada pun.. iklan rokok.. iklan kesihatan dan dan iklan-iklan pencegahan HIV ...


Hurm.. apalah salahnya kalau kerajaan malaysia mengelurkan budget sikit publish iklan pasal solat macam iklan tadi tu... lagipun negara malaysia kan negara islam dan rata-rata majority penduduk adalah beragam islam so.. tidak salah kan kalau kita buat iklan macam ni..

Saya cuma memberi cadangan sahaja.. harap-harap adalah pihak yang sanggup membawa cadangan ini kehadapan untuk dipublishkan.. so.. Selepas ini sekurang-kurangnya ada jugalah medium yang boleh mengingatkan kita.. biasalah.. kita ni hanya makhluk biasa saja.. sering terlupa asal-usul dan sering melakukan kesilapan..

Dengan  adanya program yang macamni.. sekurang-kurangnya kita beringat la sikit kan..
Oklah.. sampai disini sahaja entry saya kali ini... sesungguhnya yang buruk itu datang dari saya dan yang baik itu datangnya dari Allah SWT...
sekian... assalamualaikum.... dan selamat tahun baru seantero malaysia...



6 comments:

  1. detektif cyber on December 31, 2009 at 9:24 PM

    JOM SOLAT.....HOHOOH
    ADA MAKSUD YG MENDALAM...
    TAH PEW2 TAH AQ MEREPET NI..

     
  2. sazali yusof on December 31, 2009 at 9:28 PM

    hahah... gua pon ada rasa insaf fuhh.. hehehe....

     
  3. cikgu isza on December 31, 2009 at 9:41 PM

    baguih ye...
    yelah.. krajaan kita ni pun,,,
    kadang2 ada tv yang azan pun cuma tunjukkan fadhilat jer.. camne tu?

     
  4. profnotetree on December 31, 2009 at 9:48 PM

    tulah kalau ada iklan macmni di publish kat tempat awam pun dah kira ok... macm kat dalm bas atau LRT...
    at least ada gak benda yang boleh remind kita... ye tak..??

     
  5. miloicekaw1119 on December 31, 2009 at 10:03 PM

    best iklan ni..
    jdikn azam thun baru kalian!!

     
  6. profnotetree on December 31, 2009 at 10:08 PM

    huhh..!! insaf2.. jadikan tahun 2010 lebih baik dari 2009.. harap keinsafan terus berkekalan.. amin..

     
Bookmark and Share

Followers


ShoutMix chat widget
Creative Commons License