Black sheep in the family...!!!

by profnotetree | 2:35 AM in |

Share

Embek....embek...

Syuhh syuh.... pergi kau asyik-asyik buat hal jer..


Hai.. entry kali ini adalah mengisahkan pasal kambing... ada sesapa yang tau tak apa maksud the black sheep of the family..?? atau dalam bahasa melayunya kambing hitam dalam keluarga.... urm.. apa pelik benar tentang citer kambing ni...


Sebenarnya yang dimaksudkan black sheep itu bukan lah kambing... tetapi maksudnya adalah, seorang ahli didalam sesebuah keluarga yang mempunyai tingkah laku yang berbeza diantara ahli keluarga yang lain...


Kebiasaannya orang yang dilebelkan sebagai black sheep ni... selalu di pandang serong oleh ahli keluarga mereka.. maksudnya, apa sahaja yang mereka lakukan mesti ada sahja  yang tak kena di mata orang lain..


Siapa yang jadi black sheep ni mesti rasa tersisih kan...?? hurmm nak wat macamne... da nasib badan.. hadapi jelah.. kengkadang kita tak terniat pun nak wat salah...



Siapa antara korang Black sheep angkat tangan!!

Tidak ada salahnya kalau kita di titlekan sebagai black sheep.. Mungkin anda rasa terasing dalam keluarga dan jiwa pun mulalah n membeontak... Sebenarnya pangat black sheep ini bukan satu penghinaan tetapi adalah anugerah yang amat istimewa.. cuma kita kena mancari keistimewaan itu.




1.Anda pandai berdikari sendiri sebab keluarga anda tidak pedulikan anda soanda hidup pandai pandai sendiri je...


2.Anda kalau campak kat planet  mana pun boleh hidup sebab anda dah biasa hidup seorang diri.. dan tahu apa nak buat bila sesuatu perkara berlaku tanpa bantuan pihak kedua..


3.Biasanya orang yang jadi black sheep ni selalunya berjaya dalam hidup, sebabnya semangat diorang kuat untuk buktikan yang mereka bukan hitam sebenarnya heheh...


3.Anda tidak perlu nak sibuk-sibuk untuk menjaga hati ahli keluarga anda coz kalau anda  jaga pun diaorang tak ambil peduli pun..


4.Biasanya black sheep ni bukan seorang pengampu atau dalam bahasa rojaknya MENCAPAP!! sebab korang biasanya rasa anda lebih bagus dan tak memerlukan bantuan orang lain



Kesimpulannya.... kepada sesiapa yang merasakan diri tu sebagai black sheep dalam keluarga korang.. janganlah korang rasa diri tu tak berguna bila korang di label sebagai black sheep oleh ahli keluaraga korang, kerana tak semestinya korang ni tak berguna satu sen pun kepada masyarakat... mungkin ada juga pihak lain yang mahu menerima korang... so... jadi la kambing hitam yang berjaya ekh... macam Michael jacson... yang telah pun membuktikan yang dia sebenarnya putih...


i can survive  whenever..whatever..whoever.. don't ever.. and forever..!!!






12 comments:

  1. Qismina on January 1, 2010 at 3:04 AM

    aku rs aku separoh black sheep... huhu.. adekah aku kureng kasih sayang????

     
  2. profnotetree on January 1, 2010 at 3:21 AM

    hehe.. ada pulak main sparuh2 ekh..
    bukan kurang kasih sayang... sebb terlalu disayangi.. mereka xnk kita mudah tersesat.. tapi cuma cara mereka je kengkadang salah.. happy new year ya..

     
  3. cik EPAL on January 1, 2010 at 6:16 PM

    i can survivee! yeahh ...over pulak..haha :D

     
  4. profnotetree on January 2, 2010 at 2:09 AM

    hidup biar... happy... hahaha..

     
  5. newsaekib on January 2, 2010 at 8:44 AM

    hidup biar sedap,happy biarkan happy mappy huhu,kasih sayang yang iklas akan membawa keceriaaan

     
  6. profnotetree on January 2, 2010 at 11:41 AM

    jangan biarkan diri anda diselubunggi... masalah... dan berfikiran posoif selalu... sentiasa kenali persekitaran kita...

     
  7. profnotetree on January 2, 2010 at 11:41 AM

    jangan biarkan diri anda diselubunggi... masalah... dan berfikiran posoif selalu... sentiasa kenali persekitaran kita...

     
  8. ::puteri_katak :: on January 2, 2010 at 1:36 PM

    adakah anda black sheep...
    angkat tangan...

    aku nk angkat kaki bley???
    nggggeeeee..:)

     
  9. profnotetree on January 2, 2010 at 3:33 PM

    xnak.2... xnak... xnak mengaku... hehehe...

     
  10. l0veyd0veyd00 on January 2, 2010 at 6:37 PM

    aku bknlah black sheep tapi aku yang paint myself black...hahahha...aku xnk diganggu! lol

     
  11. profnotetree on January 2, 2010 at 6:41 PM

    kulit bawang yng buruk.. kalau dikupas satu2 kulitnya.. hasilnya akan jadi cantik ya... hahaha macm kenal ayat tu...

     
  12. CIK PENCEL TUMPUL (CPT) on June 8, 2014 at 10:08 AM

    Hahahaha btul2 kadang2 ada rasa macam tu...

     
Bookmark and Share

Followers


ShoutMix chat widget
Creative Commons License