Share






Azam dan tahun baru...

Hai semua... pejam celik... pejam celik... kia dah hampir meningglkan 2009 kan... sekejapje masa berlalu..
tapi itu kalau ikut calendar masihi lah... kalau ikut islam kita baru je lepas menyambut maal hijrah....
apapun... 

entry kalini bukan nak bincang pasal new year... tapi nak cerita sikit pasal azam... Biasalah... kalau dah nak mulakan tahun baru... ramai orang akan berazam kan... so... kali ini nak cerita sikit pasal golongan-golongan manusia yang sering berzam  menjelang tahun baru...


Golongan perokok!! 




Inilah dia golongan yang paling popular berazam bila dah nak dekat-dekat tahun baru ni.. golongan Smoker.. atau perokok.. biasalah... apa lagi azam mereka ni kalau bukan berenti merokok kan..??


Disini saya ingin mengigatkan kepada diri saya sendiri dan anda yang merokok.. supaya cuba-cuba lah berenti ye... dah tiap-tiap tahun berazam... tapi sama je hasilnya... Hohoh... saya akui memang sukar nak stop.. lagi-lagi yang heavy-heavy tu.. papepun... goodluck to all smoker tok azam berhenti merokok anda akan terlaksana pada azam tahun ini ekh... gogogooo...


Golongan student


Ha... yang ini lagi satu golongan yang selalu berazam menjelang tahun baru..
apa azamnya... biasalah... nak study hard... tak nak escape calss.... nak target dekan lah konon..... tapi azam je lebih... bila dah start kelas ... lecture yang samapai dulu... huhu.. macam keanal je budak tu..

anyway.. kepada student-student yang berazam tu... berusahalah bersungguh-sungguh ye... moga-moga.. next sem dapat result yang lagi baik then dulu... cayok.. cayok..


golongan bekerja..


Kalu golongan yang bekerjani... azam mereka apa lagi... nak datang kerja awal..
nak naik pangkat... nak tingkatkan kualiti bekerja supaya bos nampak kebolehan mereka.. untung-untung dapat naik gaji...

Ada juga yang berazam nak cari kerja lain coz menyampah tengok muka bos yang cerewet n kedekut tu.. and ad juga yang berazam nak jadi bos pulak tahun ni... asik-asik jadi kuli je... bila nak jadi bos pulak kan.. huhu...


Mr Lonely..


Lonely.. i feel so lonely... i have nobody... only my own...
Hohoh.. jiwang lah pulak... golongan ni not sure lah ada wat azam ke tidak... tapi rasanaya ada kot...

Biasanya golongan yang lonely ni sudah semestinya buat azam untuk mencari pasangan hidup.. huh.. sadis je cerita.. kira mereka ni takda orang yang nak atau mereka yang memilih nak yang high taste je...

Pada Mr lonely yang diluarsan tu... teruskan usaha anda mencari ye... untung-untung ada rezeki next year.. anda dapat pasangan istimewa ye... jodoh ditangan tuhan.. ok

Golongan M or malas!! 

Loser... plus loser.. double lose.. = MORON!!
Haish... golongan ni... tak tau lah na cakap apa... nak kata bodoh kang marah... tapi tahap kemalasn yang terlampau membuatkan mereka sama je takda improvement tiap-tiap tahun...

Golongan ni biasalah... azam mereka iap-tiap tahun sama je... nak jadi lebih rajin... nak cari kerja..  nak jadi orang kaya. Tetapi mereka ini memang pandai membuat azam tapi tak reti-reti nak implement zam mereka tu.. last-last tiap-tiap tahun sama je... lepak tido lepak tido.. menghabiskan duit mak bapak...


okaylah.. kepada anda semua.. yang membuat azam tu..  make sure azam anda semua dilaksanakan... dan jangan berangan je.. nasihat ini saya tujukan kepada diri sendiri juga..
okay... kepada semua.. wish u all happy new year... moga-moga tahun depan lebih baik dari tahun sebelumnya ya!! chill...!! 




11 comments:

  1. YuSeNzE - KniGhT on December 25, 2009 at 10:35 PM

    Baeklah~~~ Tahun ini aku berazam ingin menunaikan azam tahun lepas... Hurm...(-_-")

     
  2. profnotetree on December 25, 2009 at 10:46 PM

    azam tahun epas punya ttahun lepas punya ahun lepas dh setel?...heheheh

     
  3. touyakaruma on December 25, 2009 at 11:01 PM

    azam saya pulak nak tengok azam Yusenze yang tahun lepas ditunaikan .

     
  4. profnotetree on December 26, 2009 at 4:50 AM

    bagus2..azam saya..saya nak ada azam..ok ke??

     
  5. touyakaruma on December 26, 2009 at 10:46 AM

    waaa bagus azam tu ..

     
  6. profnotetree on December 26, 2009 at 1:30 PM

    hahahahha..saya dah kata mesti bagus punya

     
  7. HAZWAN17 on December 27, 2009 at 6:17 AM

    azam 3 tahun lepas pn x setel2 lg

     
  8. profnotetree on December 27, 2009 at 7:05 AM

    takpe..aku lagi..baru nak ada azam..hehehehe

     
  9. z4520ft on December 27, 2009 at 7:31 PM

    aku t'masuk 4 antara 5 golongan..huhu

     
  10. profnotetree on December 27, 2009 at 7:58 PM

    hahaha...
    akupun sama... tapi bukan golongan ke 4 atau 5 huhu...

     
  11. Gerakan on March 11, 2011 at 3:47 PM

    Sebelum berhenti kerja, baca kat bos lama pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

    Pagi-pagi, sudah mencemuh,
    Si pemandu terus terdiam mengeluh,
    Bos ini jenis yang kecoh,
    Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

    “Ada pelanggan hendak jumpa”,
    Itulah kata si setiausaha,
    Bos enggan, mengantuk katanya,
    Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

    Bos memanggil mesyuarat mengejut,
    Ada pekerja berjalan bak siput,
    Bos pun menengking sampailah semput,
    Para pekerja terkentut-kentut.

     
Bookmark and Share

Followers


ShoutMix chat widget
Creative Commons License