antara perkara dibenci lelaki semasa memandu

by sazali yusof | 5:00 AM in |

Share




AWAS kaum Wanita!!!

Entry ini ditujukan khas buat kaum wanita yang membaca post ini... bagi sesiapa yang ada boyfriend tu... silalah highlight kan benda ni ye.... selalunye semasa anda semua berdating sudah semestinya  boyfriend yang drive kan...  tapi anda sedar tak kadang kala ada perlakuan anda yang membuatkan bf korang rasa menyampah dan marah dengan korang  bila dalam kereta???

Okaylah... dibawah ini ada 4 sebab kenapa kengkadang ada boyfriend yang sanggup tinggalkan girlfriend mereka di tengah-tengah highway... huh!! kejam betul jantan tu... tak patut betul kan...


Suka membebel



this is the first thing yang paling pantang sekali bagi kaum lelaki.. iaitu Membebel..!!
kalau kejap-kejap takpe..  ini di tengah-tengah traffic jam pun nak membebel sampai semua benda nak ungkit.. time kat luar tak nak pulak bising bising

bagi korang yang suka membebel time dalam kereta tu.. henti-hentikan
lah tabiat ini okay...

bukan apa... memandu memerlukan focus yang tinggi... kalau u all da membebel tak tentu pasal.. karang tak pasal-pasal lain yang jadi.. kalau nak membebel pun lepas turun kereta lah ye.. orang lelaki kalau cakap banyak-banyak pun bukan masuk telinga pun... so buang tenaga dan air liur u all sahaja..




Bincang pasal masa depan


Bey... bila you nak masuk minag i...??
inilah ayat yang paling digeruni oleh kaum lelaki... sudahla duit simpanan tak cukup-cukup
time-time tengah driving lah... si dia nak bincang pasal kahwin...

isu-isu macam ini perlu dielakkan dan antara benda  yang tidak digemari oleh kaum lelaki untuk di bahaskan dan di bincangkan semasa memandu....
kalau iye pun nak bincang pasal masa depan carilah waktu yang sesuai dan tempat yang sewaktu denganya...



Suka mengarah semasa memandu



Ha .... yang ni pulak macam pelik bunyinya..
kaum wanita selalunya jenis yang berhati-hati dan berhemah.. manakala kaum lelaki pula ada tabiat main langar je...

Situasinya begini.. lelaki tidak suka bila Gf mereka suka mengarah time memandu.. kira dah macam driving inspector time nak ambil lesen dulu lah..
contohnya,,, semua benda sidia nak  ingatkan, seperti...  bagi signal lah.. jangan bawa laju lah.. pakai seat belt la.. dan lagi-lagi time nak parking kereta...

So... kepada anda yang mempunyai perangai macam nieh... sedar lah ye... boyfriend kamu tu.. dah sah-sah la ada lesen memandu... and day all tau apa perlu dibuat tak payah nak arah-arah...


Cemburu buta


Benda ni tak tau lah pernah berlaku ke tidak.. hahaha... girlfriend cemburu dengan awek jaga tol.. macam pelik je kisah tu... maksudnya bukan macam tu...

tetapi cemburu buta secara tiba-tiba... pantang nampak bf mereka pandang awek lain... dah nak mengamuk dalam kereta tu macam nak terbalik kereta... macamlah...pakwa dia boleh mengorat awek kat luar kereta time memandu tu kan... hurm... sabar jelah...


banyak lagi benda-benda yang tak sepatutnya anda buat time bf anda sedang memandu...
memandu  memerlukan  focus yang tajam dan konsenstrasi yang tinggi... so.. kalau u all dah kacau mereka dengan benda-benda yang tak sepatutnya.. ianya boleh mendatangkan bahaya kepada pemandu dan penumpang...  peringatan ini bukan saja untuk kaum hawa sahaja ye... begitu juga kaum lelaki dan sesiapa sahaja yang merasakan diri mereka penumpang... kereta... teksi mahupun Bas..

Okay... salam seantero malaysia. dan  drive safely and don't drink and drive  see ya!!




19 comments:

  1. eiysya zasya's on December 22, 2009 at 7:42 AM

    i pun xsuka especially yg ke-3 tuh..

     
  2. zella on December 22, 2009 at 8:24 AM

    hahaha cemburu ngan bdk tol hahaha... mcm aku kenal je situasi ni ngeh3...

     
  3. intan.maisarah on December 22, 2009 at 9:40 AM

    ahhahah.
    well.
    sometime.. pabila kita memandu.
    diri kita menjadi org lain.,
    believe me!

     
  4. shazclan on December 22, 2009 at 12:15 PM

    hoho...yang paling aku tak suke skali orang arah2 ak nak bawak kete...haish...

     
  5. sue on December 22, 2009 at 12:53 PM

    i xlak gile cm2.hahah ade eh org sampai cm2.huish

     
  6. profnotetree on December 22, 2009 at 2:11 PM

    hohoho...
    ad member i pnah tinggalkan gf dia kat tepi jalan cz banyak mulut... kejam2...

     
  7. profnotetree on December 22, 2009 at 2:31 PM

    tul2...member i tu sebelum tinggalkan awek dia..awek dia suka membebel dalam keta n hantuk kepala member i kat dashboard sebab cemburu..pompuan yang wat lak tu

     
  8. Pendekar melayu on December 22, 2009 at 3:53 PM

    ha entry kali ni mnarek wahahaha bgs2 semua btolllllllllllllllll wakakakaka

     
  9. profnotetree on December 22, 2009 at 4:17 PM

    thankz pendekar melayu...
    harap2 kamu x mempunyai pengalaman diatas ye... hahaha

     
  10. sazali yusof on December 22, 2009 at 4:36 PM

    hai zella...
    bf u pnah ngorat awe tol dpn u ekh??
    huhu...

     
  11. ocha on December 22, 2009 at 5:14 PM

    haha..kalo tggal tepi jalan sbb membebel..cik ros stuuju sgt...=D

     
  12. sazali yusof on December 22, 2009 at 5:21 PM

    yeah... saya amat menyokong cik ros..
    memmg annoying betul.... if ad org membebel tome drivin

     
  13. profnotetree on December 22, 2009 at 10:21 PM

    same to me..but ada gak sang arjuna jadi punca..hua3

     
  14. Didi Nadhirah on December 24, 2009 at 1:58 PM

    tp kalo setakat nk igtkan pakai seat belt tak salah agaknye kot...utk keselamatan diri huhuuuh :) itu konsep sayangkan bf sendiri

     
  15. profnotetree on December 26, 2009 at 4:54 AM

    sayang takpa..jgn tapi klu sayang extreme sangat xbest..laki2 suka yang loose skit

     
  16. Alyssa Villamor on December 28, 2009 at 11:04 PM

    haha ironi gak nie..
    bese nya sy yg drive, n si dia ddk kt passenger seat.. :p

     
  17. profnotetree on December 29, 2009 at 4:10 AM

    huhu... best betul dapat awek mcmnie... xpayah penat2 kita nak drive... kta lak yang dok membebel kat sebelah.. ahaks..

     
  18. yus_ucha87 on January 3, 2010 at 1:35 PM

    hemm...kekadang kalo sunyi sepi pown bley stress.....asyik pandang side belah kiri jew....ish3....yela...driver nk sgt konsentrasi.....hahahaha

     
  19. profnotetree on January 3, 2010 at 8:23 PM

    haa.. betul tu

     
Bookmark and Share

Followers


ShoutMix chat widget
Creative Commons License