afdlin shauki icon orang gemuk

by profnotetree | 3:00 AM in |

Share





 the big icon with big future



Bunyi macam kasarkan post kali ni..tapi intipati entry aku direct hit to the point..yes aku orang gemuk yang bangga dengan kejayan orang orang seberatku...afdlin  you have mix unique colour in our entertainment industry...

afdlin start jadi actor dalam filem anna n da king...then dia terus dapat tawaran jadi main actor kat citer soal hati..dapat berlakon dengan erra lagi...slurrpp.. yum2..dengan lakonan pertama as main actor..afdlin menang anugerah pelakon lelaki terbaik dalam filem..bersama erra selaku pemenang bagi kategori wanita..impak dari kemenagan itu afdlin telah mendapat tawaran untuk berlakon dalam soalnya siapa...sambungan dari filem soal hati...

satu filem yang bersambung...watak yang sama..namun pengisiannya lebih bermakna..afdlin pun lebih berisi...afdlin terus berkarya dan menhasilkan movie pertamanya yang diberi nama BULI..filem buli banyak memberi impak pada perubahan movie2 melayu pada masa itu..i love that movie very...kini afdlin telah berlakon dan membuat banyak filem dan yang terbaru adalah MY SPY and PAPADOM...





selain berlakon afdlin juga mengacara dan membuat stand out comedy yang aku rasa nak tabik kat dia..he is very hardworking....never lose the idea..he is on track to be one more steven spielberg di dunia...


aku teringat semasa afdlin memenabgi satu anugerah..dalam ucapannya sebagai pemenang dia berkata.." saya telah membuktikan yang orang gemuk mampu melakukan sesuatu dan saya buktikan orang gemuk mampu gegarkan sesuatu selain perutnya.." yang last tu aku tambah j..hehehehe..tapi sememangnya afdlin telah membuktikan yang dia antara yang terbaik dan mampu bersaing dalam industri..


afdlin juga mampu menyanyi dengan baik..karyanya dan lagaknya sebagai penyanyi memang santai dan sempoi..lalu terbitlah satu album yang diberi nama FUYOO..tujuan album ini bukan untuk bersiang jualan dengan album-album penyanyi lain..namun ianya adalah untuk memberi perisa berbeza dalam industri muzik dan afdlin berjaya melakukannya...i love that album brother...


bagi aku afdlin adalah orang biasa yang berusaha luar biasa..dan aku menjadikan dia sebgai icon bagi orang-orang seberatku kerana dia terlalu istimewa dan dia adalah P RAMLEE moden bagiku..keep it up bro...for people who love afdlin and want start to love him..be a fan behind his succes..lawat blog dia for futher information kat link nih selamba kodok



kepada semua yang berbadan besar don't regret man..we can light up the world...afdlin sebagai contoh yang dah berjaya dan korang mesti ada misi dan visi setanding dengan kebesaran badan korang..ahaks.big..bigger..biggest is not the matter...the talent hide it all

sincerly from sir_musolini





 




2 comments:

  1. morizna on December 15, 2009 at 1:57 PM

    Saya setuju dengan pandangan Prof.
    Trend skrg memang macam tu.
    Kebanyakannya berlaku di bandaraya2 seperti di KL, Selangor dan byk lagi.
    Dulu PUNK Skin Head agak berleluasa. Mana2 tempat lepak ada diaorang. Agak ganas dan membimbangkan. Sekurang-kurangnya shuffle terkawal. Nasihat prof. kepada mereka memang setuju sangatler...

     
  2. profnotetree on December 15, 2009 at 9:08 PM

    tq morizna..and keep in touch k

     
Bookmark and Share

Followers


ShoutMix chat widget
Creative Commons License